Roel van Duijn

Afgelopen vrijdag anderhalf uur koffie gedronken met Roel van Duijn. Dat wil zeggen: hij thee, ik koffie en cola. De voormalige Provo- en Kabouter-voorman legt momenteel de laatste hand aan zijn boek Autobiografie van PD106043. Ondertitel: “In samenwerking met de AIVD.” En daarmee verklapt hij waarover zijn publicatie -gepland voor februari 2012- zal handelen: de bemoeienis van de Nederlandse inlichtingendienst met zijn doen en laten door de jaren heen. Tientallen jaren heeft de BVD en diens opvolger AIVD Van Duijn (‘PD106043’) in de gaten gehouden en gehinderd. Na het voeren van een aantal procedures heeft Van Duijn de hand weten te leggen op 1450 documenten uit de AIVD-archieven. Maar er is nog meer. Veel meer, waarschijnlijk. Daarom was er afgelopen maandag een zitting bij de Raad van State, waar Van Duijn ook de overige AIVD-stukken betreffende zijn persoon opvroeg. Hopelijk heeft hij succes. De AIVD is een staat binnen de staat en ondergaat nauwelijks enige controle. Hoe meer er over deze enge sekte naar buiten komt, hoe beter.

En waarom Van Duijn en ik vorige week in Amsterdam aan de koffie/thee/cola zaten? Zijn leven is in de jaren ’60 en ’70 doorkruist door enkele rechts-extremisten -met onder meer een ontvoering van Van Duijn als resultaat, in 1970- en over een van die personen wil ik een boek schrijven. Van Duijn hoopte dat ik over gegevens beschikte die hem van pas konden komen in zijn queeste naar de waarheid. Vandaar dus. Het was gezellig, dank u. De rest leest u later.

Roel van Duijn als Kabouter

0 gedachten over “Roel van Duijn”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *