Acupunctuur

Nieuwsberichtje. Het Openbaar Ministerie gaf afgelopen vrijdag twee kwakzalvers het bevel onmiddellijk te stoppen met hun ‘werk’. De ene woont en werkt(e) in Amsterdam, de ander heeft een huis in Heemstede en een praktijk in Zaandam. Het duo hield een doodzieke vrouw af van de noodzakelijke reguliere zorg. Ze overleed. Het OM verwijt de twee het slachtoffer zwaar lichamelijk letsel te hebben toegebracht. Om die reden werden ze dinsdag gearresteerd, maar vrijdag weer vrijgelaten. Hen wacht nog wel een strafrechtelijke vervolging.

De Zaandamse kwakzalver is acupuncturist. Jaarlijks laten nog altijd tienduizenden Nederlanders naalden in zich steken, hopend op een wonderbaarlijke genezing. Het is een onzin-methode, gebaseerd op fabeltjes, maar blijkbaar niet uit te roeien. In de jaren ’70 waren er op de Nederlandse tv beelden te zien van Chinezen die zonder narcose, maar wel met een stelletje naalden in hun lichaam, werden geopereerd. Ze hadden schijnbaar geen pijn, wat vele mensen tot de conclusie bracht dat een tijdelijk leven als speldenkussen hielp bij de genezing. Pas veel later werd bekend dat er sprake was van communistische propagandabeelden uit het land van Mao. Als de gefilmde patiënten ook maar één kik zouden geven, wachtte hen een gevangenisstraf of erger.

Acupunctuur is voor goedgelovigen en zou verboden moeten worden.  

Kwakzalverij volgens Jheronimus Bosch

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *