Amateurkunst

Zaanstad is een van de vier kandidaten voor de BNG Prijs Beste Amateurkunst Gemeente 2012.  De gemeente is genomineerd voor de podia-infrastructuur voor amateurkunst, het jeugdcultuurfonds en het instandhouden van de budgetten voor amateurkunst. Wat mij betreft kan de prijs meteen worden uitgereikt. Want wat heeft Zaanstad de afgelopen jaren veel bereikt op het gebied van de amateurkunsten.

Allereerst werd er in 2010 een kunst- en cultuurwethouder benoemd die bij het onthullen van een kunstexpositie niet veel verder kwam dan: “Wat een mooie kleuren.” Zaanstad is sinds dit jaar de enige 100.000+-gemeente zonder fatsoenlijk poppodium. De subsidie voor zalencentrum La Brèche, waar allerlei amateurgezelschappen voor een redelijke prijs terechtkunnen, wordt weggehaald. Het multiculturele festival dat de gemeenteraad sinds 2009 eist komt er nog steeds niet. Gesubsidieerde culturele organisaties krijgen hier al vele jaren geen inflatiecorrectie. Het MUZ-theater raakte haar subsidie kwijt. Het Zaantheater en FluXus hebben te weinig budget. Er is minder geld beschikbaar voor het jaarlijkse Moisefestival. Van de stadsdichter en de stadscomponist wordt verwacht dat ze gratis werk leveren.  En het Kunstcentrum krijgt ook al een tijdje geen subsidie meer.      

Veel amateuristischer kan het niet. Hier met die prijs!

Amateurkunst. Voldoet aan de hoogste Zaanse standaard

0 gedachten over “Amateurkunst”

  1. Ja het is stuitend dat tekort aan podium ruimte voor toneel, koren en muziekgroepen. Snap ook niet veel van dat ZNSTD met dit amateur beleid een prijs heeft binnen gesleept, misschien waren de jury leden amateurs?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *