Noordhollands Dagblad

Het lijkt wel of de hoofdredactie van het Noordhollands Dagblad steeds verder van het padje raakt. Die krant wordt keer op keer volgeplempt met lezersoproepen (= lekker goedkoop), opgewarmde artikelen uit Het Parool  (dagen tot weken oud en meestal flink ingekort), acties vermomd als verslaggeving (zie de zelfbevlekking rond de Alkmaarse asielzoeker Jossef)  en niet door een eindredactie gehinderde roddelberichten. Het wegjagen van het toch al slinkende lezersbestand kan echter nog effectiever. Bijvoorbeeld door prinses Margriet een weekendje hoofdredacteur van de krantenbijlage te maken. Niet dat de brave vrouw ook maar enig verstand heeft van dagbladen, maar dat maakt niet uit. Ze mag de pagina’s volbabbelen over het Rode Kruis, waarvan ze een boegbeeldje is. Om haar te helpen heeft de redactie bepaald dat de lezers nu kunnen bepalen welke stukken er in de krant komen. Tegen betaling, dat wel. De opbrengst gaat naar het Rode Kruis, dat immers jaarlijks een flink bedrag moet betalen aan haar directeur en dus wel een extra zakcentje kan gebruiken.

Het heeft niets te maken met journalistiek en alles met hoernalistiek (met dank aan Jaap Fischer).   

0 gedachten over “Noordhollands Dagblad”

  1. Met alle respect voor de Zaanse redacteuren, maar dat de kwaliteit van NHD achteruit holt wisten wij toch al? Ik meen mij te herinneren dat je op deze weblog eind vorig jaar/begin dit jaar ook al over de teleurgang van de NHD schreef. Het abonnement had je toch opgezegd?

    1. Klopt. Ik lees het NHD nu alleen nog op mijn werk. Maar het is toch te gênant voor woorden dat het enige regionale dagblad er zo’n potje van maakt? Het kan mijns inziens geen kwaad om daar tegen te blijven ageren. Dus wie weet verschijnt er over een tijdje opnieuw een kritisch stukje over ‘onze’ krant.

      1. Graag meer kritische stukjes over de krant.
        De Zaanse redacteuren hebben natuurlijk weinig invloed op het goedkope beleid van de grote bobo’s uit Alkmaar (NHD) en Amsterdam (Telegraaf). Jammer!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *