Hekje

Het is klein leed. Heel klein. Maar ik wil het toch even noemen. Tussen de Zaandamse Poeskinstraat, aan de rand van de Russische buurt, en Houthavenkade 50, ter hoogte van autoschadeherstelbedrijf Van Oudenaren, staan twee hekjes. U kent ze wel, van die nietjes waar je tussendoor kan laveren. Bedoeld om brommers en motoren tegen te houden, maar net wijd genoeg voor de fiets, kinderwagen en rolstoel.

Een van de ijzeren hekjes werd een paar weken geleden uit de stoep gehaald. Geen idee door wie, maar dagenlang stond het doelloos tegen een ander, groter hek geleund. Afgelopen week is het teruggeplaatst. Wederom, geen idee door wie. Maar duidelijk is wel dat het hekje nu dichter bij het andere nietje staat. Waardoor de gemiddelde fietser er met wat moeite nog nèt doorkan. De brommer en de motor nog steeds niet. Maar de scootmobiel, kinderwagen en rolstoel ook niet meer.

Dat laatste kan toch niet de bedoeling zijn. Ach, hekverplaatser, zet dat slalomnietje weer even terug op de juiste plaats. Kleine moeite, groot plezier. Dank u.

Van Oudenaren: even onbereikbaar met de kinderwagen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *