Schipholherrie

Alweer zo’n handige toepassing op het wereldwijde web. Met dank aan het Bewoners Aanspreekpunt Schiphol. Op deze site (onder tabblad ‘Wonen bij Schiphol’) kun je vanaf nu bekijken hoe lawaaiïg en druk het is in de lucht boven je hoofd. Handig wanneer je een woning wilt kopen in de omgeving van Schiphol. Zo zie ik dat er boven mijn Zaandamse huisje elk jaar 6400 landende en opstijgende vliegtuigen overkomen, waarvan tweeduizend in de nachtelijke uren. Dat is overigens klein bier bij hetgeen Assendelft-zuid jaarlijks teistert: ruim honderdduizend van die herriebakken. Het gemiddeld aantal decibels dat de bewoners op de Dorpsstraat per vliegtuig moeten verduren: 63.   

Zeg maar dag tegen je nachtrust. En haal wat extra tranquillizers in huis.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *