Eva Hoeke

Arme Eva Hoeke. Ten onder gegaan aan een slechte grap. In het door haar geleide modeblad Jackie verscheen een satirisch stukje over ‘niggabitch‘ Rihanna. Dat was niet zo handig. Het woord ‘nigger’ is in Amerika om begrijpelijke redenen meer dan besmet. En daar kun je dus maar beter heel selectief gebruik van maken. Rihanna werd boos. Rihanna heeft meer dan tien miljoen volgers op Twiter. En toen dit R&B-zangeresje via dat medium een welgemeend ‘Fuck you‘ naar Eva zond, waren de rapen gaar. Allerlei Rihanna-volgers gunden Eva een enkele reis hel en scheldkannonades waarin de woorden ‘nazi whore’en Ku Klux Klan’ figureerden vlogen over het wereldwijde web. Actie is reactie, en zo. En wat je zegt ben je zelf.

Eva probeerde de schade te beperken. Bood excuses aan. Bood een rectificatie aan. En nam gisteravond ontslag. Zo’n zware straf had ze wat mij betreft niet verdiend. Ik ken Eva (1979) nog uit de tijd dat ze in Krommenie woonde en ging schrijven voor Dagblad Zaanstreek. Ze had een gouden pennetje, zo werd al snel duidelijk. Bij een serieus opinieblad zou ze een goed figuur hebben geslagen. Ze was ook sociaal betrokken, zo niet geëngageerd. En racisme zat bepaald niet in haar denkpatroon.

Hopelijk vindt ze snel weer een nieuwe baan. Bij een serieus medium. Vrij Nederland lijkt me wel wat voor haar. Het is haar gegund. Ondanks dat onhandige tekstje. Doet ze vast nooit meer. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *