Zaans Medisch Centrum

Medio jaren ’80 werkte ik in het Zaans Medisch Centrum (ZMC), dat toen overigens nog De Heel heette. Daar werkte ook een arts die nog wel eens een foutje maakte in de operatiekamer. Geen wonder dat een aantal verpleegkundigen dag en nacht met een briefje op zak liep waarop de boodschap stond dat ze, mochten ze onverhoopt onder het mes moeten, nooit dokter X aan hun operatietafel wilden meemaken. De beste man stond tevens bekend om zijn uitstekende stervensbegeleiding. Maar, zo ging de grap, daar had hij dan ook wel erg veel ervaring mee.

De Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen en de Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra publiceerden deze week de sterftecijfers in de Nederlandse ziekenhuizen over 2010. Zie hier de resultaten en concludeer dat het ZMC landelijk vierde staat op de lijst ‘Hoge vermijdbare sterfte’. Da’s dus net geen bronzen medaille. Maar wel een bijzonder hoge positie.

Ze zouden toch niet die inmiddels gepensioneerde arts van bijna dertig jaar terug weer in dienst genomen hebben?    

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *