Zebrapad

Tussen de Gedempte Gracht en het Ankersmidplein in Zaandam zijn kort geleden twee zebrapaden getrokken. Ik zag er afgelopen week een dame met een scooter hard tegen de vlakte slaan. Ze zal de eerste niet geweest zijn die ter plekke een ongeluk kreeg. Of veroorzaakte. Dit stukje centrum is namelijk inmiddels het drukste deel van de stad. Zeker nu Primark er vlakbij de deuren opende en er een continue stroom winkellustigen de straat oversteekt. Waar auto’s, fietsers, brommers en scooters rijden. Het resultaat: chaos en irritatie. En soms dus ook een ongeval.

Wellicht dat alles goed komt zodra de Gedempte Gracht af is en de verkeersstromen gereguleerd worden. Maar in de tussentijd loont het volgens mij de moeite om ter plekke een verkeersregelaar te posteren. Het wachten is nu namelijk op de eerste breuken. Of erger.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *