Dagblad Zaanstreek kraakt

Op 3 januari publiceerde Het Parool een groot artikel over woningcorporatie Rochdale, die het kraken van haar woningen zat is. Zes (!) dagen na dato komt Dagblad Zaanstreek nadruppelen met het openingsartikel -ze moeten het op de redactie dus wel belangrijk vinden- dat Rochdale het kraken van haar woningen zat is. Het zevenkoloms stuk van vandaag staat vol met citaten uit de hoofdstedelijke grote broer van vorige week. In de allerlaatste kolom volgt de ontnuchterende mededeling: “In de Zaanstreek zijn geen Rochdale-woningen gekraakt.” En dat klopt. In de Zaanstreek heeft de kraakbeweging ook nooit tienduizenden euro’s vernielingen aangericht, zoals Rochdale meldt over sommige Amsterdamse krakers. In de Zaanstreek wordt altijd minimaal een jaar leegstand afgewacht alvorens de koevoet in de deur gaat, in tegenstelling tot -opnieuw volgens Rochdale- de situatie in Amsterdam. In de Zaanstreek komt kraken nog steeds voort uit idealisme, in tegenstelling tot -wederom Rochdale- een deel van de Amsterdamse kraakbeweging. Rochdale heeft het, kortom, geheel en al over 020 en in het geheel niet over 075.

Wat is nu eigenlijk de waarde van dat Zaanse stukje Parool-overschrijfsel?  

0 gedachten over “Dagblad Zaanstreek kraakt”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *