Archief

Sommige mensen moeten er niet aan denken, maar ik vind het heerlijk om te grasduinen in archieven. Het Nationaal Archief, het Nederlands Instituut voor Oorlogsdocumentatie, het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis, het Stadsarchief Amsterdam, de regionale Zaanse en Waterlandse archieven; ik heb ze inmiddels allemaal meerdere keren van binnen gezien. Gisteren was de beurt aan het Noord-Hollands Archief en het was wederom genieten en ontdekken.

Bij dezen kan ik u beloven dat op basis van allerlei openbare en vertrouwelijke archiefstukken het komend jaar minstens drie boekhoofdstukken van mijn hand zullen verschijnen met meer en minder onthullende informatie. En dat er daarnaast -zij het waarschijnlijk nog niet in 2012- minstens twee boeken gaan uitkomen met verrassende nieuwe inzichten. Het nieuws varieert van spionagewerk voor het voormalige Oostblok -compleet met chantage en seksuele affaires- tot shoahleed en van oorlogsverraad tot… enfin, wacht maar af. Het eerste nieuwtje zal, ijs en weder dienende, te vinden zijn in het maartnummer van het onvolprezen blad Zaans Erfgoed.

0 gedachten over “Archief”

 1. Dag Erik,

  Leuk om te horen dat je in het Noord-Hollands Archief bent geweest en allerlei interessante archiefstukken hebt ontdekt! Mocht er inderdaad een publicatie, of zelfs meerdere, verschijnen, dan houden wij ons graag aanbevolen! Wellicht ook voor een presentatie tijdens een Historisch Café bijvoorbeeld.

  Met hartelijke groet,
  Esther van Velden
  Noord-Hollands Archief

  1. Aanstaande vrijdag kom ik weer neuzen. En over een jaartje -pin me niet vast op een paar maanden meer of minder- hoop ik de resultaten in boekvorm te kunnen presenteren. Mede met dank aan het Noord-Hollands Archief.
   Dank voor je reactie!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *