NS Poort

Louis Groen (PvdA) deed afgelopen week in Dagblad Zaanstreek zijn beklag over NS Poort. Niet voor het eerst overigens. En ook niet als enige. Meerdere partijen verweten en verwijten keer op keer NS Poort ernstig falen.

Die verwijten zijn terecht. Deze spoorwegtak is namelijk verantwoordelijk voor zo ongeveer alles wat er mis gaat rond het nieuwe stadhuis van Zaanstad. U weet wel, dat gemeentehuis dat jaren te laat en met tal van gebreken werd opgeleverd. Waar zelfs nu nog de pannen regelmatig van het dak waaien. Maar ook in de directe omgeving -allemaal NS-eigendom-  is het één grote fail. Het fiets- en voetpad naast het station loopt dood, waar het al lang had moeten doorlopen naar Westerwatering. De Buiging is nog steeds niet af. De plek waar ooit hotel Inntel stond is een puinhoop. Er zou van alles naast het station gebouwd worden, maar de NS deed opeens niet meer mee. Tal van winkels in de omgeving zijn de dupe van de vertragingstaktieken van deze vervoersafdeling.

De afgelopen jaren hebben vele wethouders en raadsleden zitten vloeken op en over NS Poort. Helaas, ze hebben te maken met een machtige monopolist. Een graaierige grootgrondbezitter. Een speler die tijdens het spel de regels verandert. En dat keer op keer. Het is, kortom, een uiterst onbetrouwbare wederpartij.

Ik ben bang dat Louis Groen en zijn mede-raadsleden nog vaak, in het openbaar en in vertrouwelijkheid, door B&W geïnformeerd zullen worden over hetgeen er nu weer is misgegaan in de contacten met NS Poort.

(Enne… hoe zit het eigenlijk met de miljoenen die Zaanstad nog van deze belabberde bouwer tegoed heeft vanwege die giga-opleveringsoverschrijding van het gemeentehuis? Komt dat geld nog binnen?) 

 Louis

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *