Bewegwijzering

Dit Zaanstedelijk college heeft niet zoveel op met de rechtsprekende macht. En ook niet met democratische besluitvorming. Gerechtelijke uitspraken worden met regelmaat opzij geschoven. En wat de gemeenteraad ooit heeft besloten gaat eveneens vaak de prullenbak  in. Dat kan, met een raadsmeerderheid die vrijwel alles slikt.  

Een paar jaar geleden kwam het college met het plan de bewegwijzering te veranderen. Er moest meer ‘Zaanstad’ op de verkeersborden en veel minder ‘Koog aan de Zaan’, ‘Krommenie’, ‘Assendelft’ en hoe die voormalige Zaangemeenten ook maar mochten heten. De overgrote raadsmeerderheid liet weten dat een bar slecht idee te vinden. Daarna werd het jaren stil. Tot afgelopen week. B&W diende het oude plan doodgewoon nog een keer in, in de hoop dat de raad een collectief Korsakov-syndroom had gekregen. Of het simpelweg dit keer wel zou slikken, het wegvegen van de geschiedenis en de eigenheid van de Zaanstreek. 

Eens kijken of de raad zich ook dit keer keer laat piepelen door B&W, en daarmee toegeeft dat ze eigenlijk geen bestaansrecht heeft als controlerende macht. 

0 gedachten over “Bewegwijzering”

 1. Huub.jak .krommmenie

  Wij zijn het gemeente huis al kwijt
  En nu nog de naamplaatsen ?
  Ik woon in krommenie lekker hoor zoo ver dat gemeente huis .
  parkeren is daar ook zoo prettig
  ik vind het ouden gemeente huis open houden voor mensen van de koog ad zaan
  tot krommenie . Huub. gr

 2. Beste Erik,

  Ik kom (enkelen van) je artikelen nu tegen op Dichtbij.nl en vraag me af op je Dewi toestemming hebt gegeven voor het plaatsen van je content.

  Groet,
  Patrick

  1. Hallo Patrick,

   Ik wist niet dat er inmiddels al meer artikelen van mijn hand op Dichtbij.nl staan, maar ik heb Dewi de vrije hand gegeven om te plukken wat ze wil. Geldt trouwens voor iedereen die er behoefte aan heeft mijn blogs te gebruiken. Maar dank voor je alertheid!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *