Vreemdelingendetentie

Voor alle (oud-)politici die in 2006 bajesboten in Zaanstad wilden afmeren.

Voor alle raadsleden die zowel dat jaar als de jaren daarna deze gevangenissen voor mensen zonder geldige verblijfspapieren open wilden houden.

Voor de volksvertegenwoordigers die het verschil niet wilden zien tussen criminelen, asielzoekers en illegalen (in het bijzonder de fractievoorzitter van de VVD).

Voor alle raadsleden die braaf achter B&W van Zaanstad bleven aanhobbelen toen onder meer Amnesty International, de Verenigde Naties en Human Rights Watch keer op keer vertelden dat de Nederlandse vreemdelingendetentie erger is dan de cellencomplexen voor ‘gewone’ gevangen.

Voor alle partijen -en dat waren er nogal wat- die alleen maar lippendiensten bewezen aan de opgesloten mensen in de Achtersluispolder.

Wellicht heeft u afgelopen vrijdag gekeken naar de Zembla-uitzending over het kapotmaken van ‘illegalen’. Anders kunt u morgen de herhaling zien. Of simpelweg hier de gemiste uitzending volgen. 
Bekijk hoe mede dankzij uw steun mensen worden gemarteld en gesloopt in de Nederlandse detentiecentra. En dus ook op de Zaanse bajesboten.

En ga u vervolgens diep schamen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *