Kinderpardon

In Oostzaan heeft de raadsmeerderheid zich per motie uitgesproken voor een kinderpardon. Het gaat om kinderen die uitgezet dreigen te worden, hoewel ze de taal van het land van herkomst niet spreken en zich soms Nederlandser voelen dan de gemiddelde autochtone kaaskop. De burgemeesters van zes gemeenten, onder wie Paul Möhlmann van Oostzaan, bezoeken een dezer dagen minister Leers om hem te vragen de Mauro’s van dit land te laten waar ze zijn. Prima initiatief. Via www.kinderpardon.nu hebben al meer dan 100.000 mensen dit streven gesteund. 

Vreemd genoeg heb ik nog niets vernomen van de gemeenteraden en burgemeesters van Wormerland en Zaanstad. En dat terwijl met name Zaanstad altijd zo goed wist hoe de wereld er moest uitzien. Het lokale college voerde in de jaren ’80 actie tegen de atoombom. Voor een kernwapenvrije gemeente. Tegen de apartheid in Zuid-Afrika. Het wilde, gesteund door de gemeenteraad, nog niet zo lang geleden een generaal pardon voor 26.000 asielzoekers. En het heeft ook nog eens het plan om de milieuvriendelijkste gemeente van het land te worden. Me dunkt dat in dat rijtje goede voornemens ook een oproep hoort voor een kinderpardon.

Wanneer wordt het onderwerp geagendeerd?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *