Cashflow

Op 7 maart 2011 schreef ik in mijn blog: “Waarom heeft het bericht dat bij een Zaanse vereniging meer dan anderhalve ton werd gestolen de krant nog niet gehaald?” Beetje flauw natuurlijk, want de naam van die vereniging noemde ik niet. Maar vandaag stond het bericht dan toch nog in Dagblad Zaanstreek. Triest verhaal: de penningmeester van de Alevitische Vereniging in Zaandam ging er met het spaargeld vandoor. Een gokverslaving speelde hem parten. Op argwanende vragen van mede-Alevieten had hij heel lang een antwoord, maar ruim een jaar geleden werd dan toch de waarheid ontdekt. Ruim €150.000,-, bijeengebracht door tal van leden en sympathisanten, was naar de eenarmige bandiet gegaan. Leve de gokhallen en casino’s… Weg was de Alevetische droom om het gehuurde clubhuis te kunnen kopen.

Voor wie de Alevitische stroming binnen de islam niet kent: het is een zeer mensvriendelijke, liberale en tolerante religie. Ongeveer een derde van de Zaanse Turken is Aleviet. De klap is hard aangekomen binnen deze gemeenschap. Hopelijk slagen ze er alsnog in om het benodigde kapitaal bijeen te brengen.   

Vandaag een nieuwe quizronde voor Dagblad Zaanstreek (maar ook niet-journalisten mogen meedoen). Welke Amsterdamse motorclub is in welke Zaanse gemeente op zoek gegaan naar een plekje voor een nieuw clubhuis?

Update: Bingo! Morgen in uw krant (bijna) alle informatie over de Amsterdamse motormuizen en hun belangstelling voor de Zaanstreek. Goed gedaan, Dagblad Zaanstreek

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *