Oud-West

Natuurlijk, het is niet leuk als je straks moet betalen voor een parkeerplaats die nu nog gratis is. Al zou het zomaar kunnen dat je daardoor minder blik in de straat krijgt, wat het leven toch weer een tikje aangenamer maakt. Helaas, aan dat argument heb je niets wanneer je bij de gemeente een zienswijze wilt indienen tegen betaald parkeren. In het Zaandamse Oud-West, want daar wil ik het even over hebben.

Het wijkoverleg heeft er huis-aan-huis een standaard-zienswijze uitgedeeld waarmee bezwaar kan worden gemaakt tegen de nieuwe gemeentelijke parkeervisie. Slim gedaan, goed opgezet. Maar dat taalgebruik… Die argumenten…

Het begint al met de uitroep: “Geen gegraai ten koste van onze leefomgeving.” Ik begrijp hier uit dat er wel mag worden gegraaid als het de leefomgeving ten goede komt. Maar daarvan is dit keer natuurlijk geen sprake. En dus moeten ‘deze plannen van tafel worden geveegd’. Want ‘betaald parkeren leidt tot opdrijving van bewonersauto’s naar achterliggende straten’. Heerlijk rustig voor de deur, daar waar eerst een gratis auto stond, zou ik denken. Maar dat klopt dus niet. Want ondanks dat die auto’s de betaald-parkeerwijken verlaten komt  er ‘meer overlast van onveilige situaties, meer fijnstof in de lucht en meer lawaai van voertuigen’. Bovendien krijgen we in Oud-West te maken met ‘bezoekers die opgejaagd een parkeerplaats zoeken’. Ik weet niet door wie ze opgejaagd worden, maar dergelijke bezoekers lijken me inderdaad best eng. Geen wonder dat in de concept-zienswijze het woord ‘overlast’ maar liefst negen keer terugkomt. De problemen zijn inderdaad immens. In Somalië is men inmiddels begonnen met collectes om de arme automobilisten van Oud-West te ondersteunen.

Kom jongens en meisjes, zeg gewoon dat je geen zin of geld hebt om te betalen en beperk het daar toe. En onthoud vooral dat dit parkeerbeleid wordt vormgegeven door wethouder Dennis Straat. Van de VVD. Dezelfde VVD waarvan godfather Hans Wiegel  twee jaar geleden zei: “Wij doen niet aan autootje pesten.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *