Dagblad Zaanstreek

Ik mag graag klagen over het niveau van Dagblad Zaanstreek, maar zie dit dagblad toch graag behouden. Het is namelijk de enige fatsoenlijke nieuwsbron in deze omgeving. De steeds sterker wordende geluiden dat deze krant een inlegvelletje wordt van De Telegraaf zijn dan ook verontrustend. ‘Ons’ dagblad is overigens niet het enige dat wordt bedreigd. De andere titels van het Telegraaf-concern lijken hetzelfde lot te moeten ondergaan, omdat de aandeelhouders van de Telegraaf Media Groep een absurd hoog rendement eisen. In Haarlem hebben de meeste politieke partijen en enkele wethouders gisteren een open brief laten plaatsen in het Haarlems Dagblad. De brief is een pleidooi voor het behoud van hun lokale nieuwsvoorziening. Want ook het Haarlems Dagblad -de oudste krant ter wereld- ligt onder vuur.

Ik vind het een actie die navolging verdient. Beste Zaanse colleges en raadsleden, geen de redactie van Dagblad Zaanstreek een steuntje in de rug. Laat de grootgraaiers van de Telegraaf Media Groep weten dat de pluriforme pers en de lokale democratie in gevaar zijn. Het is in uw eigen belang. En het onze uiteraard.

2 gedachten over “Dagblad Zaanstreek”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *