Stadsstrand

Vanavond praat stadsdichter en ceatieve duizendpoot Bas Husslage in De Groote Weiver te Wormerveer over een creatiever gebruik van stadsgrond. Hij noemt daarbij onder meer de mogelijkheid om op het voormalige gasfabriekterrein aan de Zaandamse Westzijde een stadsstrand aan te leggen. Prima idee! 

In november 2008 diende de VVD-fractie bij monde van raadslid Els Veenis-Kaak een motie in waarin de komst van een stadsstrand werd bepleit. De partij noemde haar strandwens enige tijd geleden nog één keer, in een krachteloos bijzinnetje. Daar bleef het bij. Verantwoordelijk wethouder ten tijde van de motie was Piet Keijzer. Die zag er niet veel in, want Zaanstad had volgens hem al een stadsstrand, bij de Jagersplas. Daarmee gaf hij helaas te kennen de gedachte achter een stadsstrand niet te begrijpen. Hoewel het overgrote deel van de raad de VVD-motie steunde, deed het college er niets mee.

Sinds 2010 zit de VVD niet meer in de oppositie, maar in het college. Volop kansen dus om het stadsstrand op poten te zetten. De ene VVD-wethouder (Barbara Visser) heeft economische zaken in haar portefeuille, de andere (Dennis Straat) ruimtelijke ontwikkeling en grondzaken. Het blijft echter akelig stil rond dit dossier. Het is een van de vele moties die niet zijn of worden uitgevoerd. Het college wil niet. En de gemeenteraad gedraagt zich in meerderheid als een tandenloze tijger. 

Ik wens Bas vanavond veel succes.

Bestand:Blijburg entrance.JPG

Stadsstrand Blijburg, Amsterdam

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *