Octant

Dat er rond de Assendelftse basisschool Octant fouten zijn gemaakt, moge duidelijk zijn. De gemeentelijke Ombudsman was bepaald niet vleiend in zijn commentaar op dit hoofdpijndossier. B&W hebben steken laten vallen, en moeten nu alle zeilen bijzetten om het geschonden vertrouwen te herstellen.

Maar waar het college steken liet vallen, is de fractie van Democratisch Zaanstad zelfs niet in staat om twee breinaalden bij elkaar te krijgen. Het is het bekende liedje: DZ vermoedt dat er iets loos is, slaat er uiterst selectief wat stukken op na en concludeert vervolgens dat de gemeente het weer he-le-maal fout heeft gedaan. Het resultaat is de in medische kringen bekende Aandoening van Aart: een mix van bijziendheid en paranoïa. Aart Molenaars fractielid Eric Sellmeijer is inmiddels ook besmet met deze kwaal. Op zijn weblog gooit hij feiten en meningen door elkaar, met als conclusie dat de leerlingen van basisschool Octant les krijgen bovenop een potentieel dodelijk mengsel van asbest, zware metalen en cyanide. Voeg daarbij zijn beschrijving van een moeder ‘met tranen in de ogen’ en zijn verslag van een leerling met een ‘hartverscheurend’ verhaal (“Ik ben bang dat ik nu besmet ben geraakt met kanker. Zal ik ooit dood gaan aan kanker?”) en de soap is compleet. Aart Molenaar fokt ouders en leerlingen nog wat verder op, via tweets en raadsdebatten (“Bewust veroorzaakte bodemverontreiniging in nieuwbouwwijken is niet nieuw. In 1980 gifschandaal Lekkerkerk.”). Geen wonder dat er een lichte hysterie is uitgebroken in en om Octant.

Afgelopen donderdag was er de ontnuchterende mededeling dat het allemaal wel meeviel met de milieugevaren in dit stukje Saendelft. Reagerend op het gestook van Aart Molenaar zei Rita Visscher (ChristenUnie) ‘minstens vijf moties van wantrouwen’ te hebben verwacht. (D)emocratisch Zaanstad hield ze vooralsnog in de achterzak. Zit ik alleen nog met de vraag: wordt het zo langzamerhand geen tijd voor een motie van wantrouwen tegen de DZ-fractie?

5 gedachten over “Octant”

  1. Wat onaardig, terwijl we ook nog eens gelijk hebben gekregen wat die illigale vervuilde grond transporten vanuit Amsterdam naar Saendelft betreft en waar ouders terecht heel ongerust over waren. Wij werden op die museumpleingrond gewezen en dan is het onze plicht dat te onderzoeken, zoals u dat in uw tijd ook zou hebben gedaan, meneer Schaap. Terwijl nu de Rosa fractievoorzitter “gezellig” oude schuurtjes opruimt, staat er ondertussen een varkensstal in Saendelft die heel wat minder gezellig voor kinderen en leerkrachten is en die heel nodig opgeruimd moet worden. Daar doet hij dan heel wat minder moeite voor. Maar ja, aan jou sitefoto te zien geef je heel veel om varkensstallen. Ook grappig dat jij twitterberichten van Molenaar aanhaald. Rosaleden lezen doorgaans alleen hun eigen tweets en die van de PVDA, maar ja die hadden de laatste tijd en zeker over Octant even niets te melden.

    De Groeten,

    Eric Sellmeijer

      1. Willem, nog geen dreigmail gekregen van “de rattenvanger van assendelft” die zich achter het masker van “democratisch zaanstad” verschuilt?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *