Lawine

Man gaat ondanks waarschuwingen skiën buiten de piste, veroorzaakt een lawine en raakt er onder bedolven. Betreurenswaardig voor hemzelf en voor zijn familie.

Wat volgt is absurd. Programma-onderbrekingen. Een Nieuwsuur-uitzending die bijna geheel in het teken staat van het ongeval. De dames van dienst in stemmig zwart. De Journaal-lezers eveneens. Vijf zaterdagse pagina’s Volkskrant over de onfortuinlijke skiër. Plus nog wat columns.

Dezelfde dag dat de pakken sneeuw neerdaalden op Johan Friso werd bekend dat Anil Ramdas dood was. Hoewel die zijn best had gedaan om heel wat meer voor de samenleving te betekenen dan welk koningskind ook, werd hij in de Nieuwsuur-uitzending afgescheept met enkele obligate zinnen. Op de dag dat Johan Friso werd uitgegraven, vielen in Pakistan 23 doden bij een bomaanslag. Het leverde de slachtoffers vier regeltjes op in de Volkskrant, op pagina 18.

Voor mijn gevoel ging hier iets heel erg scheef in de verslaggeving.  

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *