Fietspakhuis

Goed nieuws voor de geplaagde Zaanse wethouder Fietsenstallingen en Rijwielrekken. Want het mag weliswaar niet erg lukken met het opbergen van de tweewielers op en rond het Ankersmidplein, maar er ligt wel een mooie waarderingsprijs in het verschiet. Wellicht. Het Fietspakhuis is namelijk genomineerd. Jazeker, als Gebouw van het Jaar 2012.

De Bond van Nederlandse Architecten heeft een paar honderd gloednieuwe Nederlandse gebouwen geselecteerd en het publiek mag daar een keuze uit maken. Daaronder bevinden zich maar liefst twee gebouwen in Zaanstad: het nieuwe gemeentehuis en het Fietspakhuis op de Zaandamse Vinkenstraat. En dat laatste object stond gisteren zelfs in de publieks top-10 van mooiste, beste of interessantste (de criteria zijn me niet helemaal duidelijk) gebouw. De short list, zeg maar. Wie had dat verwacht? Ik niet in ieder geval.

Hoe dan ook, gefeliciteerd. En mag er nu ook nog een mooie stalling komen op de kop van de Gedempte Gracht? Want hoe gratis en aangenaam het pakhuis misschien ook is, het is te ver van veel winkels.

Op 12 mei vindt overigens de uitreiking plaats van de BNA-trofee. U kunt dus nog even meestemmen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *