Fietsendomino

De gemeente Zaanstad heeft een nieuw spel bedacht. Het heet Fietsendomino en gaat als volgt:
Neem een rijwiel en vervoer dat naar de Hermitage in Zaandam. Uw gemeentebestuur heeft om Fietsendomino mogelijk te maken de fietsenrekken op die plaats verwijderd. Er voor in de plaats kwamen blauwe, rechthoekige vakken. Om te kunnen meedoen aan Fietsendomino dient u uw tweewieler in een van deze vakken te plaatsen. Op de standaard, want zoals gezegd: rekken zijn er niet (meer). Doe vervolgens een stapje terug en aanschouw de vele tientallen andere fietsen die aan weerzijden van uw kostbare bezit staan. Ook zij maken deel uit van Fietsendomino. U hoeft niets te doen, alleen maar te wachten en te kijken. Meestal duurt het niet al te lang of het spel vangt aan. Soms door een onhandige beweging van iemand die zijn/haar fiets probeert los te wrikken uit die enorme ijzermassa op banden. Soms door een medespeler die doelbewust het eerste zetje geeft. Het is altijd spannend om te zien hoe het spel zich ontwikkelt. Maar is het eenmaal in gang, dan is er geen stoppen meer aan. De eerste fiets valt tegen de tweede die op zijn beurt de nevenstaande derde fiets meeneemt in zijn val. Enzovoort, etcetera. Met een beetje geluk slaan er binnen enkele seconden tientallen rijwielen tegen het plaveisel.
Het leuke van Fietsendomino is dat u het eindeloos kunt herhalen. Even de scherven van de gesneuvelde lampen en spatborden aan de kant vegen, vervolgens de fietsen overeind zetten en wachten op een nieuw duwtje dat alles in beweging zet. De mooiste resultaten zijn overigens te behalen op zaterdag, als het werkelijk uitpuilt van de fietsen. Het is dan Dominoday in optima forma.
Raar eigenlijk dat de politie nog steeds adviseert om rijwielen vast te zetten aan een fietsenrek of paal. Dit is toch veel leuker?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *