Sjoerd Soeters

Aardig interview van Het Parool met Sjoerd Soeters, de Inverdan-supervisor. Ik schrijf even een alina over, daar waar hij het heeft over het hart van Zaandam:
“Dat stadscentrum blonk uit in lelijkheid. Ik heb tegen de gemeente gezegd: met een paar opgeschilderde lantaarnpalen red je het hier niet. Het moet grondig, opnieuw. Daar kan ik me uitleven, ja. Dat kan sowieso in Zaandam – die verbinding tussen de Zaan en het IJ is wat mij betreft honderd keer interessanter dan dat hele Almere. Daar wil men graag een brug, of een tunnel. Maar gaan mensen dan wél in Almere wonen? Welnee. Dat blijft behelpen. Dit is tien minuten vanaf Centraal Station, dichterbij dan IJburg. En de Zaan is mooier dan het IJ. Echt hoor. Ja, als daar ooit echt ontwikkeld gaat worden, houd ik me aanbevolen.”

Prima ambassadeur. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *