Relatiegeschenken

Rotterdam doet via een online-veiling haar relatiegeschenken in de verkoop. Van een zakje met postzegels, ontvangen van een Moldavische minister, tot een zakflacon. De opbrengst gaat naar het goede doel.
Lijkt me ook wel wat voor Zaanstad. In de 38 jaar dat deze gemeente bestaat zijn er heel wat geschenken -van goedbedoelde prullaria tot mooie kado’s- het stadhuis binnengedragen. Het overgrote deel ligt ergens buiten het zicht te wachten op, ja wat eigenlijk? Voeg daarbij de honderden gemeentelijke kunstwerken die lang geleden in het kader van de BKR zijn ‘aangeschaft’, maar niet worden tentoongesteld, en je hebt een imposante veilingcatalogus. Ik denk dat de walnoten uit de Turkse zusterstad Kaman inmiddels wel een tikje beschimmeld zijn, maar ik ben best nieuwsgierig naar hetgeen het Oostduitse Zwickau aan de Zaanse notabelen geschonken heeft. 

Mag ik alvast een bod doen op zo’n oud Oost-Duits flesje Rotwein?


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *