Boekenweek

Een complete nitwit ben ik niet op digitaal gebied, maar verder dan een halfwit kom ik toch niet. Zo heb ik bijvoorbeeld geen mobieltje. Nooit gehad ook. Ik ben bereikbaar via de brievenbus, aan huis, de vaste telefoon, de fax, de email en de postduif. En soms wil ik simpelweg onbereikbaar zijn. Dan komt de afwezigheid van een mobiele telefoon goed van pas.

Verder heb ik nooit een app geïnstalleerd of een sms-je verzonden. En ik doe niet mee aan Twitter of Facebook.

Daar staat tegenover dat ik twee weblogs en twee websites beheer en dagelijks vele uren doorbreng voor de computer. Bovendien heb ik accounts op onder meer LinkedIn en MijnZaanstreek. Het voorkomt dat ik in dit digitale tijdperk fossiliseer. Ik ben nog in dubio over de aanschaf van een iPad (of een ander tablet). Het lijkt me best handig, met name om veel boeken mee te kunnen nemen zonder kilo’s papier te hoeven sjouwen. Aan de andere kant: weinig is heerlijker dan pagina’s doorbladeren. Ik stel de beslissing om over te gaan naar een leesscherm dus nog maar even uit. Al is het maar om de boekhandels en uitgevers te steunen.

Morgen begint de Boekenweek. Het gratis geschenk schijnt dit jaar erg goed te zijn. Morgen eerst maar even langs de boekwinkel.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *