From Hero to Zero

Hero Brinkman groef jarenlang naarstig zijn eigen graf. Daarbij poogde hij keer op keer de PVV te bewegen om mee te scheppen. Zo bleef hij maar aandringen op democratisering van zijn partij, daarmee de bezwaren van al zijn fractiegenoten negerend. Hij wilde een PVV-jongerendag, ook al wenste de rest van zijn cluppie dat niet. En hij had behoefte aan lijsttrekkersverkiezingen, eveneens iets waar Geert en zijn discipelen niet op zaten te wachten. Hero snapte domweg niet hoe een modern geleide dictatoriale beweging opgebouwd moet worden.

Gisteren besprak de PVV in haar fractievergadering Hero’s eigengereidheid. Zijn (uitgelekte) mail over het PVV-meldpunt MOE-landers werd doorgeschoven tot na het Catshuisberaad. En dat was de druppel die Hero’s emmer deed overlopen. Hij stapte op.

Bij die digitale kliklijn over Polen en hun buren zijn inmiddels meer dan 100.000 meldingen ontvangen (aldus de PVV), maar Hero meende dat ‘vele meldingen geen klachten zijn’. En daarin zou hij wel eens gelijk kunnen hebben. De afgelopen weken ontving ik meermalen een oproep om gebruik te maken van het MOE-meldpunt. Daar kan steeds worden aangekruist of je wel of geen last hebt van Polen, Roemenen en al die andere bewoners van het voormalige Oostblok. Door overal ‘nee’ in te vullen zou de PVV, die zo graag de buitenlanders bijna overal de schuld van wil geven (de rest van de schuld is voor de PvdA), kleur moeten bekennen. Blijkbaar valt het wel mee met de MOE-overlast, zo is de gedachte achter de oproep.

Ik betwijfelde of het zo zou uitpakken. De PVV manipuleert met alle liefde en komt over een paar maanden ongetwijfeld met het bericht dat meer dan 100.000 Nederlanders hebben geklaagd over die vervelende Oostblokkers. De andere reacties worden simpelweg weggefilterd. Des te leuker dat Hero’s mailtje uitlekte: “Vele meldingen zijn geen klachten.”

Misschien is het dus toch handig als u ook even een bezoekje brengt aan het Meldpunt Midden- en Oost-Europeanen. Negeer de vele taalfouten aldaar en vul gewoon in dat het wel meevalt met de misère. Hero blij, u blij, MOE-landers blij.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *