Klauwershoek

Het heeft even geduurd, maar de voormalige bioscoop ’t Saentje is verkocht. Plus een groot deel van de boedel daar omheen. De vorige eigenaar had een dubieuze reputatie, de huidige pakt de zaken hopelijk beter aan. Aan ’t Saentje valt in ieder geval weinig te verpesten, lelijk stuk beton dat het is. En ook de Oostkade, waarvan de nieuwe koper zich grotendeels heeft meester gemaakt, kan wel een opknapbeurt gebruiken.

De Klauwershoek is er al op vooruitgegaan, nu er een Portugees restaurant zit en de voormalige apotheek ook weer een huurder heeft. Eerder stak bouwer Ruud Moes al een flink kapitaal in het oude buurtje. Het is mij daardoor iets te veel Anton Pieck geworden, maar dat is nog altijd een vooruitgang in vergelijking met hetgeen er eerder stond. Hopelijk heeft de huidige vastgoedeigenaar een beetje hart voor de oudheid van het wijkje en komt er wat historiserende nieuwbouw bij.  

 Saentje (links)

1 gedachte over “Klauwershoek”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *