Werkloosheid

Om mij heen zie ik steeds meer kennissen werkloos worden. In bijna alle gevallen is dat een uitvloeisel van de crisis. Het dieptepunt lijkt nog niet in zicht, dus we kunnen onze lol op, de komende jaren.

Kijkend naar de Zaanse werkloosheidscijfers over de laatste twee jaar valt iets op. Uit de UWV-cijfers over 2010 en 2011 blijkt dat in Oostzaan en Wormerland sprake was van een stevige daling van het aantal ingeschreven werkzoekenden bij de uitkeringsinstanties. Maar in de meeste Zaanstedelijke postcodegebieden was er een werkzoekendenstijging. Kijken we vervolgens naar grote buur Amsterdam dan is daar in twee jaar tijd een vermindering zichtbaar van maar liefst 35%. En ook in veel andere omringende gemeenten (uitgezonderd Graft-De Rijp en de IJmond) is sprake van krimp.

Wat doet Zaanstad fout wat anderen goed doen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *