Zaanse groente

Het ligt voor mij een beetje uit de route, maar als ik naar of voorbij Zaandijk fiets, stop ik nog wel eens bij Het Zaanse Bakkertje. Deze op de Lagedijk 11 gelegen winkel verkoopt het misschien wel lekkerste brood van de Zaanstreek. Dat, gecombineerd met de vriendelijke bediening, maakt een tussenstop de moeite meer dan waard.

Op de onvolprezen website www.kijkopzaandijk.nl las ik dat de eigenares van deze bakkerij in een naastgelegen pand, waar tot voor kort een slijterij zat, een groentenwinkel gaat beginnen. “Het plan is om er groente, fruit en verse maaltijden te gaan verkopen. Naast de winkel zal een kruidentuin worden aangelegd die de maaltijden van kruiden gaat voorzien.” De zaak gaat in juni van start.

Daarmee wordt de Gortershoek weer een stukje aangenamer. Het is een voorbeeld dat navolging verdient. Met name Zaandam-centrum is gevuld met zielloze grootwinkelbedrijven. Meer winkels à la Het Zaanse Bakkertje zouden het centrum een ziel geven. Dat levert klanten op. En een prettiger woon- en koopklimaat.

Ik wens de nieuwe groentenzaak heel veel succes.

Het Zaanse Bakkertje

1 gedachte over “Zaanse groente”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *