Rond drijvende drollen

Het lijkt wel of de spatie oprukt. Dat is misschien een gevolg van het vele Engels in het dagelijks taalgebruik. Aan de overzijde van de Noordzee wordt de spatie nu eenmaal veel vaker ingezet dan in Nederland. De Stichting Onjuist Spatiegebruik heeft een onuitputtelijke voorraad voorbeelden uit de dagelijkse praktijk. De een nog hilarischer dan de andere. Van ‘weg om legging’ tot ‘dames hakken en legio nella’. Wat te denken van ‘honden kussen, vijf euro’. Of van ‘konijnen bouten in pruimensaus’? Ook aardig: het verschil niet zien tussen ‘negen jarigen’ en ‘negenjarigen’.

Deze week kwam ik een mooie tegen in het Noordhollands Dagblad: “Rond drijvende rollen kunnen pelgrims niet deren.”

Dat komt er nou van als je een eind redactie af schaft.  

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *