Ed Anker

Godverdorie. Kunnen ze in Almere een aardige, intelligente en integere wethouder krijgen in de persoon van Ed Anker, gaan die nono’s van de PVV en Leefbaar Almere dwarsliggen. Ed was, voor hij zich naar de slangenkuil genaamd Tweede Kamer begaf, een paar jaar ChristenUnie-raadslid in Zaanstad. In z’n eentje, maar desondanks meer dan aanwezig in de raad. Hij betoonde zich een volksvertegenwoordiger met de bereidheid om zelfstandig na te denken en te luisteren, ook naar opponenten. Een politicus met meerwaarde dus. Helaas mocht hij Kamerlid worden en was Zaanstad hem opeens kwijt. Dat was dubbel jammer, omdat het met Ed ook altijd erg gezellig stappen was. Zou ik nog wel eens willen doen, maar gezien zijn nieuwste carrièremove zit dat er eventjes niet in.

Ed mag dus, zoals gezegd, wethouder worden in Almere. Als vervanger van de weggestuurde CDA’ster Berdien Steunenberg, voorheen bekend als de dwarsfluitster Berdien Stenberg. Ed weigert echter om van zijn huidige woonplaats Den Haag te verhuizen naar de Flevopolder. Daar kan ik me wel iets bij voorstellen; ik zou daar ook niet dood gevonden willen worden. Maar tegelijkertijd vind ik dat de Almeerse oppositie wel een punt heeft door te zeggen dat Ed dan maar beter weg kan blijven. Een wethouder hoort te wonen in de stad waar hij/zij werkt. Je moet feeling krijgen met je gemeente. Bereikbaar zijn. En dat kan niet door je op zo’n tachtig kilometer afstand te verschansen in de hofstad.

Kom op, Ed. Bel de verhuiswagen. Vertrek naar die gruwelijk lelijke stad op de bodem van de voormalige Zuiderzee. Of, nog beter, kom terug naar Zaanstad. Het eerste rondje in De Fabriek is op mijn kosten.

 Ed

1 gedachte over “Ed Anker”

  1. zo erg is Almere nu ook weer niet hoor, heb al jaren daar familie wonen en ik moet zeggen , ze hebben daar leuke eco wijken en vrije kavels voor lage inkomens waar je een leuke stek kan maken, ik zou zeggen kom op Ed ga voor een paar jaar naar Almere , en je zit ook weer dichter bij de Zaanstreek!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *