Primark

Toen Primark naar Zaandam kwam heb ik me verbaasd. Allereerst over het feit dat ik die kledingwinkel niet kende, maar alle vrouwen in mijn omgeving wel enthousiast reageerden op de naam. En ten tweede over het feit dat Primark zijn waren tegen bodemprijzen in de handel brengt. Dat moest wel het resultaat zijn van kinderarbeid, dacht ik. Een rondje over het internet leerde echter dat Primark op dat gebied goed bekend stond. Bovendien heeft het bedrijf een gedragscode die kinderarbeid uitsluit.

Vandaag maakte de Volkskrant bekend dat Primark, maar ook C&A en H&M wel degelijk gebruikmaken van kinderhandjes. In India. Da’s zuur. Denk er nog eens aan als u daar uw spotgoedkope zomerjurkje of spijkerbroek uit het rek haalt.

(Los daarvan: die Primark-kleding valt al uit elkaar als je er naar kijkt. Misschien is ook het milieu beter af wanneer u wat degelijker spullen koopt.)

1 gedachte over “Primark”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *