Kyteman Orchestra

Laat ik vandaag eens wat reclame maken. Gisteravond mocht ik in Paradiso een optreden bijwonen van het Kyteman Orchestra. Ik overdrijf niet als ik zeg dat het een sensatie was. Frontman Colin Benders is de Mozart van de Lage Landen. Kleiner kan ik het niet maken. Hij componeert minimal music waar Philip Glass -nu toevallig ook in Nederland- nog een puntje aan kan zuigen. Maar produceert net zo makkelijk bombastische werken met massale koorzang en grootse instrumentatie. Op het Paradiso-podium stonden gisteravond ruim twintig musici, op het bovengelegen balkon klonk een koor met een kleine dertig leden. Wat een samenwerking, wat een klasse.

Voor degenen die willen weten wat ze gemist hebben: hier een stukje Kyteman, eerder deze maand live in Tivoli. Opgenomen met een mobieltje, gok ik, dus de geluidskwaliteit is belabberd.  Beelden uit Paradiso volgen ongetwijfeld later via Youtube.

De komende twee avonden staat Kyteman wederom in Paradiso. Helaas voor u, het is stijf uitverkocht. Maar wellicht kunt u nog een kaartje scoren voor zijn optreden op Pinkpop, later dit jaar. En anders moet u het doen met zijn kort geleden verschenen cd . Ik durf nu al te beweren dat het de beste plaat is van 2012.

Veel luisterplezier.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *