Bajesbootbezwaren

Omtrent 2028 of daaromtrent zal de Raad van State wel een besluit hebben genomen over de bezwaren tegen het bestemmingsplan Achtersluispolder. Lieve hemel, wat gaat de afhandeling daar traag.

Deze week ontving ik van de Raad van State een reactie van de gemeente Zaanstad op de beroepschriften van enkele bezwaarmakers, onder wie ondergetekende. Ik heb beroep aangetekend, omdat de gemeente de twee bajesboten in de Achtersluispolder langer laat liggen dan volgens mij wettelijk is toegestaan. Om dat argument te onderbouwen heb ik een reeks van motieven opgesomd.

In de tegenreactie van het Zaanstedelijk college vallen me twee dingen op. Ten eerste dat B&W consequent spreekt namens de gemeenteraad (“De raad is daarom van mening…”). Dat verbaast me. Weet de gemeenteraad wel dat ze wordt gebruikt om opponenten monddood te maken? Want dat is namelijk wat B&W probeert te doen. Het betoogt dat ik in deze zaak ‘geen belanghebbende’ ben en dat de Raad van State mijn beroepschrift daarom niet in behandeling moet nemen.

En dan komen we meteen bij het tweede opvallende punt. Ik citeer het college: “Vermoedelijk is betrokkenheid van de heer Schaap bij het wel en wee van de uitgeprocedeerde asielzoekers in de detentiepontons de reden voor het indienen van het beroepschrift.” Uitgeprocedeerde asielzoekers? Vanaf 2006 heeft B&W keer op keer betoogd dat er op debajesboten geen uitgeprocedeerde asielzoekers zaten. En nu wordt dus tussen neus en lippen door toegegeven dat ze daar wel gevangen zitten. Typisch.

Het woord is nu aan de Raad van State. Hopelijk nog voor het najaar van 2012, als de eerste bajesboot de deuren sluit….   

1 gedachte over “Bajesbootbezwaren”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *