Saturn (2)

Ruim drie weken vakantie en een KPN-schakelfout die mijn internet- en telefoonverbinding geruime tijd platlegden maakten dat het een tijdje stil bleef op Eriksgaap. Vanaf vandaag gaat het hopelijk weer als vanouds.

Laat ik beginnen met een onderwerp waarover ik eind vorig jaar ook al schreef. Het schreeuwerige mediaconcern Saturn (beter gezegd moedermaatschappij Mediamarkt) heeft enkele jaren geleden bedongen dat het alleen met een filiaal naar Inverdan zou komen als het daar lawaaiïge reclameuitingen mocht aanbrengen. Omdat dit niet paste in het nieuwe Zaanstedelijk reclamebeleid rolde er een compromis uit de bus. Saturn mocht haar naambord hangen op één van de bruggen over de nieuw te graven gracht en de winkelgevel zou verder onbesmet blijven.

Wethouder Hans Luiten (PvdA) legde het compromis netjes voor aan de gemeenteraadscommissie, die er mee instemde. Ik stelde me destijds op het standpunt dat de nieuwkomer wat mij betreft kon kiezen: óf zich aanpassen aan het lokale reclamebeleid óf zoeken naar een gemeente die dat geschreeuw wel accpeteerde. Helaas, het was roepen in de woenstijn.

Is het nou naïviteit of opportunisme dat Louis Groen (eveneens PvdA en destijds ook al Inverdan-woordvoerder) nu volgens Dagblad Zaanstreek de verantwoordelijk wethouder (geen PvdA) vraagt: “Kan dat vreselijke ding verdwijnen?”  En dat ook andere raadsleden hun beklag doen over de ontsierende Saturn-reclame? Destijds heeft de raad in meerderheid ingestemd met iets waarmee het nooit had moeten instemmen. Wees dan nu ook eerlijk. Geef je fout toe, zadel de wethouder niet op met een onmogelijk verzoek om ‘dat vreselijke ding’ te laten weghalen. En houd je aan de eerder gemaakte afspraken met dat winkelconcern.

Eigen schuld, dikke bult.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *