Waterhappertje

Een gemiste kans, realiseerde ik me na lezing van een artikel over watertappunten. Inverdan vordert, maar aan (minimaal) één voorziening is niet gedacht. Watertappunten!

Sinds 1903 kent Amsterdam waterhappertjes. Vele honderden stonden er ooit in de hoofdstad. Zoveel klateren er helaas niet meer, maar her en der zijn nog wel gratis drinkpunten te vinden. Ook andere gemeenten beschikken soms over zo’n gratis bron. Het goede nieuws is dat de laatste weken op tal van plekken nieuwe tappunten worden geplaatst. Diverse Nederlandse waterbedrijven voorzien er in.

In Zaanstad lijkt nog geen sprake van zo’n (s)tap. Terwijl het toch tal van voordelen biedt. Allereerst kan natuurlijk gratis de dorst worden gelest. Maar daarnaast scheelt het een heleboel wegwerpflesjes. Al dan niet met suikerhoudende drank, een van de grootste obesitasveroorzakers. Minder kosten, minder vetzucht, minder milieubelasting; wat wil je nog meer?

Misschien kunnen er op en rond de Gedempte Gracht in Zaandam alsnog een paar tappunten worden geplaatst. En daarna graag in de rest van de stad.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *