Robodock

Een paar jaar geleden dreigde het alternatieve festival Robodock Amsterdam te verlaten. Ik vroeg destijds aan wethouder Hans Luiten of het niet mogelijk was om dit cultuurspektakel naar Zaandam te halen, naar het Hembrugterrein om precies te zijn. Korte tijd later liet Luiten weten dat Zaanstad met de initiatiefnemers had gesproken, maar dat hun financiële wensen te begrotelijk waren. Jammer.

Dit weekend vindt Robodock (voorlopig?) voor het laatst plaats. (Mis het niet; het is een sensatie voor zo’n beetje alle zintuigen.) Het evenement op het ADM-terrein in Amsterdam-noord is slachtoffer geworden van wat de organisatoren ‘de vertrutting’ noemen. Er kan en mag in Amsterdam namelijk niet meer zoveel als vroeger.

Wellicht ligt er nu een nieuwe kans voor Zaanstad. Weliswaar hebben we momenteel een cultuurwethouder die nauwelijks het verschil weet tussen een Van Gogh en een Rodin, dus daar hoeven we niet veel van te verwachten, maar wie weet zijn er andere bestuurders of cultuurambtenaren die een balletje kunnen opgooien. Zaanstad heeft met het Hembrugterrein een uitgelezen plek voor Robodock 2013. Vlakbij Amsterdam en goed bereikbaar. 

Beste boven ons gestelden: neem tussen 6 en 8 juni een kijkje in dynamisch Noord. En maak een eerste afspraak met de Robodockers. Doen!

1 gedachte over “Robodock”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *