Raad van State

De juristen van de gemeente Zaanstad hadden er nog zó op aangedrongen om me als niet-belanghebbende weg te zetten en aldoende mijn beroepschrift tegen de bajesboten in de Zaanse Isaac Baarthaven te dwarsbomen. Helaas voor hen, de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van tate heeft dat verzoek vooralsnog niet gehonoreerd. Sterker nog, de Raad van State heeft inmiddels een zittingsdatum vastgesteld (eindelijk), waar Zaanstad en ondergetekende met elkaar kunnen bekvechten over de legitimiteit van die drijvende gevangenissen. Op 18 juli om 10.00 uur kruisen we in Den Haag de degens.
In de tussentijd heeft de gemeente al iets moeten rechtzetten. Waar de juristen in een eerdere verdediging abusievelijk spraken over ‘uitgeprocedeerde asielzoekers’ is dat, na lezing van mijn blog,  in een nieuwe brief aan de Raad van State ijlings gecorrigeerd: “In de tekst onder ‘1.2’ op de eerste pagina, wordt abusievelijk gesproken van ‘uitgeprocedeerde asielzoekers in de detentiepontons…(enz.)’. Deze tekst is niet juist. De juiste tekst is ‘illegale vreemdelingen in de detentiepontons…(enz.)’.”

Niet meer zulke fouten maken, jongens en meisjes van het gemeentehuis. Daar verlies je rechtszaken mee.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *