Henk Krol

Nieuwsuur had gisteren Henk Krol te gast. De visite werd door Hans Wiegel -als was het een zelfportret- treffend getypeerd als iemand die bijzonder tevreden was met zichzelf. Krol op zijn beurt bleek wat moeite te hebben om links en rechts, LPF en PVV uit elkaar te houden. Opvallend, vooral omdat hij was aangeschoven als nieuwe lijsttrekker van de partij 50Plus.

Met ego’s als Jan Nagel (de mannetjesmaker van Pim Fortuyn) en Henk Krol aan het roer weet je zeker dat er stront aan de knikker komt. Sterker nog, de eerste slaande ruzie is al achter de rug. De voormalige tweede man van 50Plus, senator Kees de Lange, is -al moddergooiend naar zijn seniorenmaatjes- opgestapt bij de partij. Dat Henk Krol, de wethouder Hekking van de homobeweging, als Kamerlid niet in toom gehouden zal kunnen worden staat bij voorbaat vast.

Krol was eerder woordvoerder van de VVD -vandaar de karaktermoord door Wiegel- en is hoofdredacteur van de Gay Krant. In 1999 bood ik de Gay Krant een lang artikel aan over het leven van schrijver Jacob Israël de Haan. Henk Krol wilde het verhaal, dat anderhalve krantenpagina vulde, dolgraag hebben. De honorering bestond uit een kadobon van een paar tientjes. Verder kreeg ik het verzoek om onder dezelfde condities een hele serie te schrijven over homoseksuele grootheden uit het verleden. Ik bedankte voor de eer. Ik snap best dat het voor een blad belastingtechnisch handig is om journalisten af te schepen met een boekenbon, maar werken voor een fooi die zelfs een 13-jarige babysitter te min is ging me iets te ver. 

In Nieuwsuur poneerde Henk Krol gisteravond de stelling dat hij door de jaren heen steeds linkser en socialer geworden was. Het klonk alsof Geert Wilders verkondigde dat moslims eigenlijk hele redelijke wezens waren. Alsof de paus zijn huwelijk aankondigde. Zou Krol echt zo veranderd zijn sinds 1999?

Hoe oud u ook bent, ik raad u een stem op 50Plus ernstig af. Voor uw eigen welzijn.

   

1 gedachte over “Henk Krol”

  1. Wat een kinnesinne – die kadobon zit wel erg dwars. Gewoon goede afspraken vooraf maken dan heb je later minder ergernis. Volgens mij is Henk Krol een zeer goede kandidaat voor de 2e kamer, iemand die tenminste boven het maaiveld durft uit te steken en een duidelijke eigen mening heeft. Als alle 2e kamerleden dat nou zouden hebben dan hadden we een parlement met tanden en geen stelletje grijze tandeloze muizen daar in Den Haag. Zelfs typetjes als Dibi durfen niet volgens hun eigen overtuiging te stemmen (hij was stegen KUnduz en toch stemt hij voor……). De kadaver discipline in de politiek heeft beangstigende vormen aangekomen. Het lijkt me dus helemaal niet verkeerd om op kleine partijen te stemmen waar men nog een uitgesproken eigen mening heeft en die durft te verkondigen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *