ARTzaanstad

U heeft vandaag nog tot 17.00 uur de tijd om naar een van de Zaandamse Bruynzeelloodsen te reizen. U weet wel, achter kringloopwinkel Het Goed en Loods 5. Kunstcentrum-directeur Isabella de Jong en haar collega’s hebben daar iets neergezet waar ze in Amsterdam jaloers op kunnen zijn. Een hele gigahal is door hen gevuld met kunstwerken. Van Sam Drukker en Ans Markus tot Co van Assema. En tal van andere landelijke en regionaal bekende kunstenaars. Kwaliteitskunst te over dus, in schilder-, beeldhouw-, foto- en andere vormen. ‘Opgeleukt’ bovendien met dans, discussie, een enorme mandalaschildering-in-wording en zo nog het een en ander.

Een mooi initiatief dat, vertelde Isabella, volgend jaar een vervolg krijgt op het Hembrugterrein. Volgens haar waren op de eerste dag van ARTzaanstad -zo heet het driedaagse evenement- al vijfhonderd bezoekers langsgeweest. En gisteren was het er ook lekker druk. Hoopgevend in deze crisistijd was bovendien dat een flink aantal werken al was voorzien van stickers; hét symbool voor verkochte of geclaimde kunst.

Zoals gezegd: vandaag kunt u het nog met eigen ogen zien. Liever eerst een voorproefje nemen? Zie www.artzaanstad.nl.     

ARTzaanstad-14.jpg

1 gedachte over “ARTzaanstad”

  1. Ik vond het een mooi inititatief, gebruik maken van de historische panden die de Zaanstreek rijk is en daar een mooie zeer gevarieerde expositie inrichten. Ik heb genoten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *