Monica Nunes

Even bij de les blijven alstublieft, want de volgende zinnen zijn best verwarrend. Hero Brinkman was van de PVV. Begon na daar ruzie te hebben gemaakt de OB-Partij. Fuseerde vervolgens met ToN. Dat ook wel TROTS wordt genoemd. Waarna de samensmelting de naam Democratisch Politiek Keerpunt (DPK) koos. Eerste probleem: de webnaam www.dpk.nl is in bezit van De PannekoekenKoning.

Dat valt echter in het niet bij Hero’s tweede probleem. Dat probleem heet Monica Nunes (bekend van haar gescheld op de Arondeuslezing). Hero’s trouwste metgezel heeft zich namelijk wel héél enthousiast op pad begeven met neonazi’s en andere rechts-extremisten.  Extra complicatie: die trouwe volgeling van Hero Brinkman is mede-Statenlid in Noord-Holland.

Nunes was tot voor kort PVV-vertegenwoordiger in deze provincie, net als Brinkman. Maar toen haar maatje zijn afscheiding van Wilders’ club bekendmaakte volgde zij hem op de voet. Tijdens de persconferentie waar Brinkman de breuk toelichtte zat Monica pontificaal naast hem.

Iemand wel eens een blik geworpen op de website www.stormfront.org? Dat is een onvervalste nationaal-socialistische haatsite, waar Hitleradepten vrijelijk tekeer mogen gaan over buitenlanders, joden, moslims en andere hen onwelgevallige mensen en culturen. Het lastige is dat Monica Nunes onder haar nickname ‘Doubt’ in elf maanden tijd bijna 2200 berichten postte op Stormfront. En hoewel ze zelf wat joods bloed en een Portugese vader heeft en daar begrip voor vroeg aan haar medeschrijvers, belette het haar niet om op Stormfront flink tekeer te gaan. Laat ik een paar citaten aanhalen (met excuses voor haar taalfouten):

“ik zou willen dat we een leider kregen moslims het land uitstuurt, naar het land van herkomst. Ik wil deze mensen niet breken of doden. Ik wil ze gewoon weg hebben…ver weg.”

“De levenswijze die wij in het westen hanteren, zal in andere rassen niet de beste kwaliteiten naar bovenhalen omdat zij daar simpelweg, door evolutie, niet voor zijn aangelegd.”

“Joden hebben een goede neus voor geld, bezitten het grote geld en investeren zonder moraal in grote commerciele projecten.”

Toen de nationaal-socialistische Nederlandse Volks-Unie een demonstratie aankondigde schreef Monica: “voor dit onderwerp wil ik graag komen (…) Zijn er ook mensen die er moeite mee hebben als niet NVU-ers, dus ook PVV-ers ook mee lopen? Ik weet een grote groep te mobiliseren.”

Verbazingwekkend? Niet echt. Nog één keer Monica: “Ik voel bepaalde sympathieen voor de NS [nationaal-socialisten, E.S.]. Ik herken hier een gevoel, die ik in het dagelijks leven amper uit kan spreken.”

Hero Brinkman heeft steeds verkondigd geen neonazi’s en rechts-extremisten in zijn partij te willen. Het lijkt me een mooi moment om in ieder geval één lid te royeren.

(Met dank aan Alert)

O jee, nog een probleempje, dit keer met de twee Zaanse ToN’ers…

Update (26-6-2012): Hero en Monica zijn uit elkaar. Het had zo mooi kunnen zijn…

2 gedachten over “Monica Nunes”

  1. Een kleine correctie:De PannekoekenKoning was een geintje van Brinkman om de pers te misleiden zowel dpk.nl als dpkp.nl zijn van de nieuwe partij

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *