Henk Kamp

Waar het gaat om de tamelijk modieuze hobby ‘allochtoontje pesten’ doet Henk Kamp niet veel onder voor Geert Wilders. Sinds Kamp op het Binnenhof arriveerde, haalt hij graag uit naar alles met een hoofddoek of een naam die ten zuiden van de Douro lijkt te zijn bedacht. Momenteel betreft zijn aandacht onder meer de allochtone stagiair(e)s.

Niet gehinderd door het gebod dat jongeren naar scholen dienen te gaan (Grondwet, Wetboek van strafrecht, mensenrechtenwetten, onderwijswet) wil Kamp, inmiddels minister, illegale leerlingen hun stageplek afpakken. Als ze het toch wagen om stage te lopen moeten ze een boete krijgen. Grappig standpunt van een minister van Sociale zaken.

Dat een leerling geen diploma krijgt als hij/zij geen stage kan lopen, zal Henk Kamp worst wezen. Volgens de VVD’er is een stage geen integraal onderdeel van de opleiding, maar werk. En werken mag een illegaal nu eenmaal niet. Het liefst had hij waarschijnlijk gezien dat mensen zonder geldige verblijfspapieren ook geen onderwijs kregen, maar ja, die verdomde wetgeving ook al altijd.

Omdat de rechter tot nu toe dwarsligt en alle leerlingen wèl het recht op een stage toekent, gaat de minister nu hogerop. Hij zoekt een nieuwe rechter op, in de hoop dat die hem alsnog gelijk geeft. Immers, liever een leerling die zonder diploma werkloos thuiszit dan een geslaagde illegaal. Diverse gemeenten hebben overigens inmiddels publiekelijk laten weten Kamps verwijderregeltjes te zullen negeren. Zaanstad vooralsnog niet, helaas. 

Dat Nederland door de verkiezingsuitslag van 12 september maar verlost moge worden van de ramp die Kamp heet.

 H. Kamp

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *