PVV-campagne

Als laatste in het rijtje politieke partijen presenteerde de PVV dinsdag haar verkiezingsprogramma. Het bleek de aftrap van de merkwaardigste campagne ooit. Eerst maakten Marcial Hernandez en Wim Kortenoeven bekend uit de PVV-fractie te stappen. Daarna begonnen ze een moddergevecht, dat onder meer was gericht op het ‘Politbureau’ van de partij. Interessant detail: er werd geworsteld door voormalige streekgenoten. Hernandez is geboren Zaandammer, de twee Politbureauleden Fleur Agema en Martin Bosma woonden in respectievelijk Wormerveer/Assendelft en Oost-Knollendam. 

De persconferenties waren nauwelijks afgelopen of er zoemde rond dat nog vijf PVV-Kamerleden schoon genoeg hadden van ‘dictator’ Wilders.

Daags na de publieke ruzie was daar het bericht van de zelfmoord door Jos van Hal Scheffer, tot enkele weken geleden PVV-Statenlid.

Gisteren brak eindelijk de pleuris uit over een ander, Noord-Hollands PVV-Statenlid, Monica Nunes. Zij heeft tal van racistische en antisemitische berichten gepost op de nazistische website Stormfront. Het Haarlems Dagblad en het Noordhollands Dagblad wijdden er stevige artikelen aan. De rest volgde wat later. Bye bye Nunes.

En vandaag is dan de onthulling van de PVV-kandidatenlijst. Geert heeft een rijtje non-valeurs vervangen door nieuwe mislukkingen. Daar gaan we nog veel plezier aan beleven. De PVV haalt momenteel elke dag de voorpagina. Daar kan geen andere partij tegenop. Wat een geniale campagne.

Overigens, volgens Maurice de Hond en andere opiniepeilers hebben de strapatsen van al die PVV’ers maar weinig invloed op de aanhang van Wilders c.s. Vreemd dat mensen zichzelf zo graag blijven terugzien als dom. Of racistisch. Of een combinatie van die twee.

Update 1: Gerton van Unnik stapt op als Noord-Hollands Statenlid. Hoewel hij zelf ook nogal onbehouwen uit de hoek kon komen, was de samenwerking met nazivriendin Monica Nunes hem blijkbaar één stap te ver.

Update 2: Het is besmettelijk. Jhim van Bemmel heeft per direct de PVV-Kamerfractie de rug toegekeerd.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *