Erik Struijlaart

Het is een jongetje. Net als ik. Uit 1961. Net als ik. Hij heet Erik. Net als ik. Hij komt uit Purmerend. Net als ik. En hij is lid van de VVD. Ammenooitnie.
Erik Struijlaart volgt binnen B&W-Zaanstad Barbara Visser op, die in september hoogstwaarschijnlijk naar de Tweede Kamer vertrekt. Struijlaart staat weliswaar op diezelfde kandidatenlijst, maar zo laag dat hij de eerste veertig jaar nog niet aan de beurt is. En dan is Zaanstad een leuke tussenstop op de carrièreladder. De speerpunten van Struijlaart, aldus zijn eigen website: economie, veiligheid en asfalt. Een echte VVD’er dus. 

Gisteren viel ik bij het gemeentehuis toevallig in een fotoshoot. Op een rij: Erik, Barbara en Dennis Straat (ook VVD). Ervoor: de mindere VVD-goden. Straat is ook wethouder, maar hij kwam eveneens van buiten Zaanstad (waar hij, naar ik me liet vertellen -zie onderstaande reactie- inmiddels wel woont). Voor Struijlaart geldt dat hij niet naar Zaanstad wil verhuizen.

Ik vind dat een slechte ontwikkeling. Door elders te bivakkeren ben je minder beschikbaar voor de stad. Die je bovendien minder goed leert kennen. Dat de een-na-grootste partij van Zaanstad geen (geschikte) wethouderskandidaat kan vinden binnen de eigen fractie of ergens anders binnen de lokale gelederen is een veeg teken.

Laten we hopen dat Barbara Visser -hoe graag ik het haar persoonlijk ook gun- op 12 september niet tot Kamerlid wordt gekozen. Dat gebeurt als de VVD die dag flink wat stemmen verliest (en dat is alleen maar goed voor Nederland). Dan kan ze in 2014 opnieuw wethouderskandidaat zijn in Zaanstad (al blijft mijn voorkeur uitgaan naar een links college). Mits ze Zaankanter blijft.

4 gedachten over “Erik Struijlaart”

  1. Iedereen heeft recht op zijn eigen, politiek gekleurde mening, maar de feiten moeten wel correct zijn. Dennis Straat woont al geruime tijd in Zaandam

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *