Rozengracht

Beetje kaal, was mijn eerste gedachte bij onderstaande artist-impression van de toekomstige Zaandamse Rozengracht. Tweede gedachte: het gaat dus niet lukken om dat oerlelijke C&A-gebouw op de kop van de Gedempte Gracht te verwijderen. Dat staat tenminste lelijk te pronken, aan het uiteinde van de foto. Terwijl het toch de bedoeling was er een sloopkogel doorheen te jagen. Helaas, Cees & Arie blijven dwarsliggen, met hun architectonisch wangedrocht.

Nou ja, laten we het van de vrolijke kant bekijken. De Rozengracht is nu oerlelijk en uiterst armoedig. En als de toekomst wordt als op het plaatje dan is dat een aanzienlijke verbetering. Lekker autoluw ook, wat al helemaal geen kwaad kan. Maar is het niet mogelijk om op de Rozengracht iets neer te zetten dat aan water refereert? Een fontein bijvoorbeeld? Het heet daar toch niet voor niets ‘gracht’?  

3 gedachten over “Rozengracht”

  1. Wat mij betreft ook twee mooie Zaanse afdakjes om onze fietsen te stallen. Het liefst tegen C&A en V&D aan. Dan kunnen onze marktinkopen direct de fietstas in. Wel zo ‘groen’. Of wordt het centrum ook fietsluw? Ik hoop het niet, de bedoeling van vervoer met is toch dat je precies op de plek kunt komen waar je wilt zijn en daar ook je milieuvriendelijke ros kwijt kunt. Ik hoop op ‘normaal’ verstand van de personen die over dit voorstel moeten oordelen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *