VVD

De gemeenteraad van Zaanstad telt veertien partijen, een nationaal record. Daaronder bevinden zich heel wat zwakke tot zeer zwakke fracties. Maar dat de VVD, toch de een-na-grootste in de raad, zo knullig opereert mag verbazingwekkend genoemd worden.

Afgelopen week haalden de liberalen drie keer de krant. Eerst omdat ze in de raad vóór een financiële bezuinigingsmaatregel stemden, waar ze in de verkiezingscampagne tégen gaan ageren. Dat is op z’n zachtst gezegd niet erg geloofwaardig. Vervolgens blijkt de partij er niet in te zijn geslaagd om tussen hun honderden Zaanse leden iemand te vinden die het wethouderschap aankan. Het werd een Purmerender, de tweede VVD-wethouder van buitenaf. En daarna joeg fractievoorzitter René de Heer zijn collega’s tegen zich in het harnas door miljoenenbezuinigingen in Zaanstad goed te praten met een larmoyant verhaaltje over zijn leerlingen die beter zelf een pen konden meenemen dan er steeds eentje te lenen.

Als de VVD er bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2014 in slaagt het huidige zetelaantal te behouden of vermeerderen is dat op het conto te schrijven van stemmentrekker Mark Rutte. In Zaanstad bakken ze er -uitgezonderd wethouder Barbara Visser, maar die vertrekt in september naar de Tweede Kamer- helemaal niets van. Wat een amateurs.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *