Zomergasten

Afgelopen zondag werd twintig jaar Zomergasten geëvalueerd. Drie uur lang bood de VPRO een blik achter de schermen van dit spraakmakende tv-programma. Het was goed voor kwisvragen waarop geen goed antwoord mogelijk is. Zoals: wie was de beste van de elf presentatoren? (Hanneke Groenteman). En wie de interessantste gast? (Ischa Meijer). Leuk om al die oude koppen en beelden terug te zien. Wat waren er trouwens inmiddels veel overleden. Ischa natuurlijk, maar ook Harry Mulisch, Pierre Jansen, Hugo Claus, Anil Ramdas, Jan Wolkers en nog een heel rijtje grootheden.

Er waren ook wat beelden rondom de uitzending. Maar één beeld heb ik gemist. En ook nooit eerder gezien. Maar wel over gehoord, jaren geleden, van iemand die bij Zomergasten betrokken was. Het ging over een gast die ik voor het gemak maar even A. noem. Een tamelijk hysterisch type dat tijdens het vertonen van haar filmpjes -waar het toch allemaal om te doen was- met enig regelmaat van de set verdween. Het was dan tijd voor een snuifje. En nog een lijntje. En weer een streepje.

Die beelden had ik graag eens gezien. Live op de Nederlandse tv: het poederen van de binnenkant van de neus voor gevorderden.

Helaas. Het zat er niet in. Vanavond Henny Vrienten. Ook leuk.

2 gedachten over “Zomergasten”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *