Slotenknippers (2)

Interessante casus voor een dappere fietser. Een jaar geleden bepaalde een rechter in Utrecht dat de gemeente niet zomaar foutgeparkeerde fietsen mocht verwijderen. De magistratuur was, samengevat, van mening dat een fiets wel mocht worden weggehaald als hij gevaarlijk geparkeerd stond, maar niet als die hinderlijk in de weg stond.

In Zaanstad wemelt het van de zwerffietsen. Met name in de buurt van station Zaandam en op het Ankersmidplein, waar de gemeente een matig stallingenbeleid heeft ontwikkeld. Nogal logisch dus dat mensen daar hun fiets op bijna willekeurige plekken plaatsen. Dat moet afgelopen zijn, vindt het college. Vanaf 1 augustus waarschuwt de gemeente foutparkerende rijwielbezitters niet meer, maar gaat onmiddellijk de slijptol in het fietsslot en belandt de fiets in de gemeentelijke opslag. Dat kan volgens B&W, nu de APV op dit punt is aangepast.

Blijft over de vraag: is de nieuwe Zaanstedelijke APV rechtbankproof? Wie durft het gevecht aan?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *