Rob van Vuure

Er is iets geks aan de hand met het wekelijkse Parool-interview van Eva Hoeke. Voor de vermakelijke en toch leerzame rubriek ‘De klapstoel’ stond vandaag een vraaggesprek op het programma met Rob van Vuure. Eva is geboren en getogen in de Zaanstreek. Rob, de zoon van de plaatselijke ex-PvdA-potentaat Jaap van Vuure, is geboren en getogen in West-Knollendam, toch ook de Zaanstreek. Eva werkte een tijdje voor Dagblad Zaanstreek. Rob is van beroep ‘bladendokter’ en kent dus elk Nederlands blad van binnen en van buiten.

In het interview komt Simon Carmiggelt ter sprake, over wie Rob zegt: “Ik schreef stukjes in Dagblad Zaanstreek, en op een dag heb ik er drie naar hem toegestuurd.” Het gekke zit ‘m er in dat Carmiggelt in 1987 overleed. En dat het eerste nummer van Dagblad Zaanstreek pas in 1992 ter wereld kwam.

Hoe kan het dat de oud-Zaanse bladendokter Rob dat niet wist? En dat de voormalige Dagblad Zaanstreek-verslaggeefster Eva Hoeke hem niet corrigeerde? Merkwaardig.

Die leuke zaterdagse column van Eva in Het Parool gaat overigens steeds meer lijken op de Kronkels van Simon Carmiggelt. En dat is als compliment bedoeld.

 Bladendokter Van Vuure

1 gedachte over “Rob van Vuure”

  1. Bof ik dat ik twee zaterdagen het Parool in de bus krijg! Voorzitter van Vuure van de PvdA heb ik net nog meegemaakt. Als hij eens in de raadszaal verscheen, leek het of het de president van Zaanstad zelf was.Van zulks zie je niet meer.
    ach, en kan de Typhoon nog een keer genoemd worden…
    Ik geniet van Eva Hoeke, een eigentijdse columnist, maar bij Ome Cor, lijkt ook het Kronkelbloed door haar aderen te stromen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *